Welkom op de pagina van groep 0/1

De langste trein van de hele wereld!

Bedankt voor alle lieve kaartjes, mooie woorden en attente cadeautjes!

Mei
We starten met ons laatste thema.

tjoeke tjoeke tjoek de trein komt eraan !!

April
A.s. Dinsdag 10 april is het open ouder morgen. U bent van harte welkom in groep 0/1!
De planning van groep 0/1

8:30 - 9:15       Vertellen in de kring, dagopening, Bijbelvertelling
9:15 - 9:30       Omkleden voor de gymles
9:30 - 10:30     Gymles in het speellokaal
10:30 - 10:45    Eten en drinken
10:45 - 11:45    Speel-werkles
11:45 - 12:00    Kringactiviteit
12:00 - 12:15    Jassen aan en dagsluiting

Maart
Wat zijn er nu veel kinderen in onze klas. De kinderen van groep 0 komen op maandag, woensdag en donderdag naar school. Ze zitten in de oranje groep, welkom Justian, Levi, Joab en Jelmer!
Er komen in mei nog meer kinderen van groep 0 op school. Die komen op dinsdag, woensdag en vrijdag in onze klas.

Er zijn boeren in onze klas en heel veel dieren. We hebben een konijnenhok, een hondenmand in de poppenhoek, een kippenhok op de gang en veel dieren in de zandtafel. We leren waar de dieren wonen. De varkens in de modderpoel, de paarden in de stal, de koeien in de wei en het kleine muisje verstopt zich in de hooiberg.
We maken hokken voor de dieren, we spelen met de boerderij duplo. We gaan leren wat er gebeurt als een kip een ei legt en we ontdekken welk eten de dieren van de boer krijgen.
We krijgen veel spulletjes van thuis op school. Fijn dat er zo wordt meegedacht!

Deze maand krijgen de kinderen verkeersles. Er zijn twee lessen: fietskunsten en oversteken.
De foto's van het thema en de verkeerslessen komen in de map van groep 0/1 te staan.

Januari
Na de vakantie hebben we elkaar weer ontmoet op school. Aan u, ouders, wensen we ook alle goeds voor het nieuwe jaar! Er zijn 4 nieuwe kinderen in de klas gekomen. Tijs, Joshua, Thijmen en Jean-Marc welkom op school!
In de eerste week na de vakantie hebben de kinderen voor de vogels gezorgd, die niet zoveel eten hebben in de winter. We hebben op het plein iets lekkers voor de vogels opgehangen. We hebben geleerd wat trekvogels zijn en hoe je voor de vogels kunt zorgen in de winter.

In de komende periode gaan we werken rondom het thema : de schoenenwinkel.
Materialen die u thuis heeft, mag uw kind mee naar school nemen.
We gaan ook op bezoek bij de echte schoenenwinkel.
U krijgt binnenkort nog bericht over deze excursie.

November
We werken nog twee weken over het thema stad en land. In de laatste twee weken voor de kerstvakantie staan we stil bij de geboorte van de Heere Jezus.
Ook komen er weer nieuwe kinderen op school. Welkom allemaal!

November
Afsluiting thema herfst

We hebben gesmuld van de paddenstoelen!

September 2017
We werken over de herfst! Het bos is in de gang. De kinderen gaan daar naar toe om boomstammen te zagen, bladeren te harken, appelmoes te maken en kastanjes te tellen. We zijn met alle kinderen naar het echte bos geweest in Dordrecht. Wat hebben we daar veel kriebelbeestjes gezien!

In de eerste week werkten we over het weer in de herfst. In de herfst regent het vaak. We maken paraplu's.
In de tweede week staan de bomen centraal.
De derde week gaan we werken over de dieren van het bos.
Later willen we de bladeren die van de bomen vallen nog goed gaan bekijken.

Wat fijn dat de kinderen ook herfstmateriaal mee naar school meenemen! Daar doen we leuke spelletjes mee en we leren tellen, sorteren en wegen met dit materiaal.

De foto's van dit thema staan in de map van groep 0/1 op de website.

Augustus 2017
De vakantie is nu bijna voorbij. A.s. Maandag mogen de kinderen voor het eerst naar school.
In de klas staan Kees en Corien op de deur en op de stoelen. Op het raam staat ook een tekening van Kees en Corien, dat hebben sommige kinderen misschien al gezien.

We gaan de eerste weken werken en leren over Kees en Corien die een feestje vieren. Sommige kinderen uit onze klas zijn al in de vakantie jarig geweest of zijn bijna jarig! We maken een verjaardagsslinger en een mooie kalender.
A.s. dinsdag mogen we ook al op de foto met onze klas.

We hopen op een fijn en gezellig schooljaar.

Tot ziens in groep 0/1