Welkom op de pagina van groep 0/1

Informatiebrief

September 2017
We werken over de herfst! Het bos is in de gang. De kinderen gaan daar naar toe om boomstammen te zagen, bladeren te harken, appelmoes te maken en kastanjes te tellen. We zijn met alle kinderen naar het echte bos geweest in Dordrecht. Wat hebben we daar veel kriebelbeestjes gezien!

In de eerste week werkten we over het weer in de herfst. In de herfst regent het vaak. We maken paraplu's.
In de tweede week staan de bomen centraal.
De derde week gaan we werken over de dieren van het bos.
Later willen we de bladeren die van de bomen vallen nog goed gaan bekijken.

Wat fijn dat de kinderen ook herfstmateriaal mee naar school meenemen! Daar doen we leuke spelletjes mee en we leren tellen, sorteren en wegen met dit materiaal.

De foto's van dit thema staan in de map van groep 0/1 op de website.

Augustus 2017
De vakantie is nu bijna voorbij. A.s. Maandag mogen de kinderen voor het eerst naar school.
In de klas staan Kees en Corien op de deur en op de stoelen. Op het raam staat ook een tekening van Kees en Corien, dat hebben sommige kinderen misschien al gezien.

We gaan de eerste weken werken en leren over Kees en Corien die een feestje vieren. Sommige kinderen uit onze klas zijn al in de vakantie jarig geweest of zijn bijna jarig! We maken een verjaardagsslinger en een mooie kalender.
A.s. dinsdag mogen we ook al op de foto met onze klas.

We hopen op een fijn en gezellig schooljaar.

Tot ziens in groep 0/1