Welkom op de pagina van groep 3We zijn op het moment vol op aan het lezen in de klas. We doen stillezen, klassikaal lezen, duolezen, papagaailezen en tutorlezen. Als het lekker weer Is, mogen we ook buiten een plekje zoeken. Zie de foto's voor onze favoriete plekjes. En let op de hoge betrokkenheid tijdens het lezen: niemand van de kinderen heeft gemerkt dat de juf een foto nam!!


U bent dinsdag 10 april van harte welkom in de klas. 

Ons rooster voor deze morgen is: 
 
                                            10.30-10.45     drinken en voorlezen
                                            10.45-11.15     schrijven
                                            11.15- 12.15    hoeken over droppie water.

Met zwemmen bent u ook van harte welkom om te kijken. Kinderen met een zwemdiploma moeten met hun kleren aan zwemmen. U kunt uw kind dan na afloop gelijk meenemen, maar wel graag even tegen de juf zeggen. De bus rijdt gewoon terug naar school met de juf en de kinderen die niet opgehaald worden bij het zwembad.We hebben vorige week de verjaardag van de juf gevierd en dat was een fantastisch 'STIPPEN' feest.
Zie bij het kopje foto' s; groep 3; verjaardag juf Westerveld. Bedankt allemaal!

Verder zijn we druk in groep 3. We leren en ontwikkelen volop! Taal, rekenen, woordjes lezen en pas zelfs cito' s gemaakt. Ook zijn we bezig met het leren van de schrijfletters. En elke keer kiezen we een schrijfkampioen. Die krijgt de beker en mag met gekleurde pennen schrijven. Wat kunnen we al mooie schrijfletters schrijven!
Ook hebben we allerlei leuke werkjes gemaakt over de winter.  Het ziet er daardoor erg gezellig uit in de klas.
Nog één weekje dan een weekje vakantie!
Alvast een fijne vakantie!

Groetjes van de jufs

 We gaan de komende weken werken over ons eigen dorp Hendrik-Ido-Ambacht. Wat een moeilijke naam om te schrijven! Maar wij kunnen het allemaal!
We gaan leren wat voor leuke plekken er in ons eigen dorp zijn, hoe de burgemeester heet, plattegronden bekijken, waar wonen wij op de plattegrond, wat kun je allemaal op het gemeentehuis doen, wat is het logo van ons dorp, wat is de vrienden-stad, en nog veel meer....Genoeg te ontdekken over ons eigen dorp!!


Dierendag! 4-10-2017
Wat was het een gezellige dag vandaag! Dierendag!!!
Bijna alle kinderen hadden hun dierenknuffel meegenomen.
De knuffel mocht aan het begin van de dag gezellig op schoot of op hun tafel.
 Ze hebben elkaar over hun dier vertelt. Sommige knuffels hebben zelfs in de hoeken gespeeld:)
En natuurlijk zijn we met de knuffels op de foto gegaan! Zie hiervoor de foto's op de site!
Al met al, een leuke Dierendag! 
Informatiebrief:


Het nieuwe schooljaar is begonnen.  Vol nieuwe energie zijn de kinderen en de jufs weer begonnen! In deze brief leest u allerlei informatie over het reilen en zeilen in groep 3.

Op dinsdag 29 augustus is er ook een informatieavond waarin ook het één en ander uitgelegd wordt. Van harte welkom!
Welke juf?
Op maandag, dinsdag en woensdag krijgen de leerlingen  les van juf Westerveld en op donderdag en vrijdag van juf Hovestad.
Klassendienst
In de loop van het schooljaar wordt er elke week een klassendienst gekozen. Dat zijn twee kinderen die de hele week klusjes voor de juf doen. Na schooltijd helpen deze kinderen ook nog heel even de juf met enkele klusjes. Uw kind kan daardoor soms wat later ‘uit’ zijn.
Zendingsgeld
Elke maandagmorgen mogen de kinderen zendingsgeld meenemen.  Dat geld wordt in het zendingsbakje gedaan. Het geld wordt dan geteld en de opbrengst komt die hele week op het bord te staan. Dit geld is voor onze adoptiekindjes van de school.
Bijbelrooster en psalm
Dit jaar horen de kinderen de Bijbelverhalen uit de methode Hoor het Woord van groep 3-4. De kinderen leren elke week een psalmvers uit deze map. Welke psalm er aan de beurt is, staat ook in de schoolkalender. Op vrijdag wordt de geleerde psalm in kleine groepjes gezongen. En op maandag leren de kinderen weer de nieuwe psalm voor die week. In de klas zingen we zeer regelmatig de psalm, maar het zou fijn zijn als de psalm ook thuis geoefend wordt.
Verjaardagen
Als uw kind(eren) jarig is/zijn, mogen ze de kinderen in de klas trakteren en de meesters en jufs! In de klas zitten 29 kinderen. Meestal zijn er ongeveer 15 leerkrachten op school. Behalve als er stagiaires zijn.
Gym groep 3
Op maandagmiddag hebben de kinderen gym van een leerkracht van H I 5 Ambacht.  In de gymzaal van basisschool de Bron. De klas wordt in 2 groepen verdeeld. (13.30-14.30) en  (14.30-15.30). Voor de gymles hebben ze gymkleding (korte broek/ rok, shirtje) en gymschoenen nodig. De kinderen bewaren de gymspullen niet meer op school, maar nemen die alleen maandag(middag) mee naar school. Om half 4 is de gymles van de tweede groep afgelopen. U kunt uw kind ophalen bij de gymzaal aan de achterkant van basisschool de Bron. Let op; er is dan geen leerkracht die terug naar school loopt, dus u moet zelf zorg dragen over het ophalen.
Zwemmen
Op dinsdag om de week gaan de kinderen zwemmen. We zwemmen van 14.30 tot 15.15 uur. U krijgt daarvoor per mail een rooster, waar ook de regels en tijden van het zwemmen op staan.  De eerste zwemles is 5 september
Vakken in groep 3 
Met taal werken we uit de methode ‘Taalfontein’. Elke ochtend en middag doen we hieruit een lesje maken of lezen. We leren alle letters en woordjes lezen en schrijven.
 Rekenen doen we uit de nieuwe methode van ‘Wereld in getallen’. We zijn begonnen met het tellen tot 10 (of zelfs verder😉), meer of minder tellen en tekenen en het schrijven van de cijfers. We maken elke dag een taak uit ons werkboek.
 Een aantal keer per week schrijven we ook een bladzijde uit ons schrijfschrift. De schrijfmethode sluit aan bij de taalmethode. Eerst beginnen we in een schrijfschrift met losse letters, maar al snel gaan de kinderen schrijfletters leren. Een goede houding en pengreep zijn hierbij heel belangrijk! We gebruiken hierbij de methode van Taalfontein en Schrijffontein.

Bovenstaande vakken is hard werken voor de kinderen in groep 3. Vooral in het begin moeten ze erg wennen, en kunnen ze best moe zijn als ze thuis komen.
Maar gelukkig is er in groep 3 ook ruimte om af en toe nog lekker buiten te spelen en werken de kinderen nog in hoeken (meestal twee keer per week).
Tot slot:
Ook dit jaar werken we over verschillende thema’ s. Sommige thema’s komen uit de methode van Taalfontein, maar er is ook alle ruimte om een eigen thema te kiezen. Dit jaar beginnen we met het thema ‘Je hoort erbij’. We willen vooral aandacht geven aan regels en afspraken in de klas en het opbouwen van een groepsband, zodat alle kinderen zich veilig voelen in de klas.
Het werken aan de hand van een thema is leuk, leerzaam en aantrekkelijk voor kinderen. Ze worden enthousiast gemaakt om meer te leren/ te weten te komen over een bepaald onderwerp. Wij vinden het ook erg leuk als de kinderen spullen mee nemen van thuis, zodat ze nog meer betrokken zijn op het onderwerp. Vaak vertelt uw kind wel, waar er over gewerkt wordt, maar u kunt het ook vinden op de deur van de klas.
Als u vragen of opmerkingen heeft over uw kind(eren), schroom dan niet om contact op te nemen! Kom gerust langs (liefst na schooltijd), of stuur een mailtje.
We hopen met elkaar op een leuk, leerzaam en goed schooljaar!
Hartelijke groet,
juf Westerveld en juf Hovestad.


16 augustus 2017

Nog maar een paar nachtjes slapen he......Dan eindelijk naar de nieuwe groep!
Hebben jullie ook al zin gekregen in het nieuwe schooljaar?
Nou de jufs wel hoor! De vakantie was heerlijk, maar we hebben ook weer heel veel zin om het nieuwe schooljaar te beginnen met jullie allemaal!
We hopen dat jullie ook een fijne vakantie hebben gehad, en zijn heel benieuwd naar alle verhalen!


Deze week zijn we al een paar keer naar school geweest om alles klaar te zetten en de klas gezellig te maken. En we hebben al heel veel spulletjes uitgedeeld op jullie tafeltje; een eigen kleurdoos, viltstiften, schrijfpotloden, liniaal, puntenslijper, gum, tekenschrift......enz

En wat dacht je van spelen straks op het grote plein! Dat is gaaf! Ben je echt al groot!

Tis misschien best nog een beetje spannend, maar dat komt snel goed want het is echt heel leuk in groep 3.
En maandagmorgen mogen jullie papa' s en/of mama' s jullie in de klas brengen...
Oh ja, vergeet dan niet op de deur te kijken, want jullie horen er allemaal BIJ...

We hopen jullie allemaal snel te zien,

groetjes juf Hovestad (do-vr) en juf Westerveld (ma-wo)